Ovesná kaše s ovocem
60 g ovesných vloček
1 jablko
skořice, pomerančová kůra
1 PL lněného semínka
15 g rozinky, Goji
1PL med či melasa
—————————————————
Celou zimu si tu užívám ke snídani kaše, miluji je. Jsem tu schopna si každý den uchystat nějakou, z jáhel, vloček, quinoy… Zahřívající kombinace, které nás ve studené zimě obejmou. Pokud se tu potýkáte s bezlepkovou dietou, žádný strach, ovesné vločky EMCO jsou vyrobeny ze speciálního druhu ovsa, jež roste v Anglii a mělo by být přirozeně bezlepkové. Málokdo také ví, že ovesné vločky, spíše než lepek, obsahují avenin, jiný druh bílkoviny, jež není tolik alergenní. Vločky namočím tak, aby absorbovaly veškerou vodu, nic neslévám, přišla bych o tolik cenné vitamíny. Poté přisypu skořici, pomerančovou kůru, kterou si rovněž doma můžete vyrobit z BIO pomerančů, přidám jablíčko nakrájené na kostky, pomleté lněné semínko, které melu těsně před konzumací, rozinky, Goji, dosladím troškou medu či melasy. Užívejme, neb ráno dělá den. Celý den, během kterého tu můžeme cokoli