Polévka z dýně Hokkaido

Polévka z dýně Hokkaido

1 menší dýně hokaidodynova_polevka
100 g cibule
2 g Himalájské soli
15 g olivového oleje
10 g lahůdkového droždí
dýňová semena
naklíčené mungo
Nori řasa

voda dle potřeby

——————————————————————————-

Dýni pečlivě omyjeme a nakrájíme i se slupkou na menší kostky. Slupku ponecháme, neloupeme, obsahuje vitaminy a při vaření změkne. Semínka odstraníme, bývají tvrdá, spíše by celkovému jemnému charakteru polévky uškodila. Mezitím si na olivovém oleji zpěníme cibulku, pouze krátce, tento olej má nízký bod zakouření, zbytečně jej nepřelapujme. Jakmile cibule zesklovatí, přidejme k ní kostky dýně a připravenou směs zalijme vodou. Vařme do změknutí. Posléze přidejme Himalájskou sůl, lahůdkové droždí a rozmixujme ponorným mixérem.

Na talíři dozdobme Nori řasou, která nám dodá další potřebné minerální látky, jako například jód, naklíčeným mungem, který pokrm obohatí o enzymy, vitamín E a bílkovinu a rovněž, dýňovým semínkem, protože jak jsem výše zmínila, karotenoidy obsažené v dýni, se díky tuku krásně vstřebají. Polévku můžeme dále obohatit kvalitním polysacharidem, jako jsou jáhly, quinoa, amarant. Získáme tak výživný, zahřívající pokrm, který nezatíží trávení, dodá energii a ještě uspokojí naše gurmánské chuťové pohárky.

 

 

Kontakt

Mgr. Zuzana Švédová, DiS.
Poradna po předchozím objednání.

Skype: poznejsvezdravi

© 2014 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webu zdarma s WebnodeWebnode