Pečená bramborová placka
Máte rádi bramboráčky? Milujete je natolik, že se jich jednoduše neumíte vzdát? K něčemu se přiznám, zbožňuji je odmala. Protože ty klasické jsou však tolik zatěžující a pro tělo představují pořádný oříšek, vymyslela jsem si svou vlastní „zdravější“ verzi. Co vše tu budeme potřebovat? Na 4 porce počítejme:
3 stroužky česneku
50g kukuřičná mouka (placky pokřupou)
opravdu hodně majoránky
lahůdkové droždí
3 vejce
————————————————————-
Brambory nastrouháme, dochutíme solí a prolisovaným česnekem, lahůdkovým droždím, majoránkou, se kterou nikdy nešetřím. Mám-li chuť, přidám také sušený česnek, který výsledný pokrm dochutí jinak, než ten čerstvý, Nakonec vmíchejme mouku a vejce. Plech vyložme pečicím papírem, směs na něj rovnoměrně roprostřeme a pečme cca 1 hodinku na 180 °C. Krájíme dle libosti na malé dílky.